logo_kattungen

Verksamheten

…en mindre förskola belägen i stadsdelen Fredhäll på Kungsholmen i Stockholm

Kattungen har funnits sedan 1990 och är ett välmående litet kooperativ med engagerade föräldrar och personal. Vi har en grupp om 15 barn i åldrarna 1-5 år och ett arbetslag bestående av tre pedagoger.

Vi har ett tydligt fokus på genusmedvetenhet och miljö och är anslutna till Grön Flagg.

Matlagning och städning sköts av professionella leverantörer och inte av föräldrarna. Kooperativet har en mycket god ekonomi och vi fixar och köper nytt när det behövs.

img_8732

Förskolan är centralt belägen, nära både tunnelbana och innerstadsbussar. Våra lokaler ligger i ett flerbostadshus och vi har en utegård som under 2017/2018 kommer att få ett ansiktslyft för att höja den pedagogiska nivån och stimulera barnens utveckling.

Engagemang

Hos oss finns engagerade föräldrar som tar del i barnens vardag genom att ha en nära dialog med personalteamet. Alla barn är väl förtrogna med varandra och familjerna.
Barnens aktiviteter dokumenteras via verktyget Pluttra vilket gör att du som förälder kan följa ditt barns  vardag direkt i din smartphone (iOS och Android).

Barnen

 Barngruppen består av 15 barn i åldrarna 1 till 5 år. Syskon har förtur när det gäller intagning.

Lokalen

Förskolan består av flera fina rum som ger möjlighet till både lek, rörelse och lugna
stunder. I skaparverkstaden utvecklas barnens kreativitet och logiska tänkande genom målning, konstruktion och spel. Lokalerna uppdateras löpande med färg och belysning som kan anpassas till både aktiva och rofyllda aktiviteter.

img_8738

Husets rymliga innergård inbjuder till många olika typer av lek. Där finns sandlåda, hinderbana och en stor gräsmatta. Innergården kommer att genomgå en stor förvandling, initierad av kooperativet, under 2017/2018. 

pic_main_3 midpic_1

I förskolans närhet finns skogsområden, parker och lekparker. Flera gånger i veckan går vi på utflykt och upptäcktsfärder i området.