Hem

kattungenlogga-bakgrund

…en mindre förskola belägen i stadsdelen Fredhäll på Kungsholmen i Stockholm

Föräldrakooperativet Kattungen är en liten förskola med endast 15 barn, i åldrarna 1-5 år. Förskolan har funnits sedan 1990 och är ett välmående litet kooperativ. Hos oss arbetar tre engagerade och väl erfarna pedagoger heltid.

Förskolan följer läroplanen och pedagogerna lägger grunden för ett livslångt lärande.
Vi har fokus på språkutveckling och arbetar temainriktat. Grundpelare i temaarbetet är matematik, naturvetenskap och teknik och barnen har en aktiv roll i sitt eget kunskapssökande. Verksamheten är trygg, rolig och lärorik med mycket skapande, sång och musik.

Kattungen är en förskola för dig som vill ta aktiv del i ditt barns vardag.  Vårt mål är att ge barnen en trygg tillvaro med kärlek, omsorg och  en positiv social miljö under förskoleåldern. Förskolan har ett tydligt fokus på genusmedvetenhet och miljö och arbetar med Grön Flagg.

img_8738

Kattungen ligger i ett flerbostadshus på Birger Sjöbergs väg 3 i Fredhäll och delar en stor, grönskande innergård med bostadsrättsföreningen. Förskolan ligger ca 5 min från både tunnelbanan (T Kristineberg) och innerstadsbussar (linje 61 och 65).